miercuri, 20 august 2008

MULTUMIRE
Multumirea este procesul de închinare prin care o persoanã îsi exprimã recunostinta pentru beneficiul primit. A multumi unei persoane pentru cadoul primit este o atitudine obisnuitã printre oameni. Multumirea înaintea Lui Dumnezeu este însã un proces divin, prin care omul se apropie de propiul lui creator. Cînd multumesti unei persoane care te-a ajutat într-un fel este ca si cum I-ai returna beneficiul primit.Dumnezeu nu doreste sã -I returnãm nimic. El doreste doar sã recunoastem cã toate lucrurile bune vin de la El. Este sã recunoastem ceece Biblia ne spune în Romani 8:28 :" De altã parte, stim cã toate lucrurile lucreazã împreunã spre binele celorce iubesc pe Dumnezeu, si anume, spre binele celorce sînt chemati dupã planul Sãu." Dacã lucrurile de pe pãmînt lucreazã spre binele tãu, atunci însemneazã cã Dumnezeu lucreazã spre binele tãu si deci trebuie sa I te închini cu multumire.
Biblia ne învatã cum si pentru ce sã-I multumim Lui Dumnezeu.
Un motiv de multumire este cã Dumnezeu ne-a oferit viata vesnicã pe care putem sã o avem dupã moartea noastrã trupeascã. Cuvintele pline de extaz ale apostolului Pavel sînt greu de uitat :" Cînd trupul acesta supus putrezirii se va îmbrãca în neputrezire, si trupul acesta muritor se va îmbrãca în nemurire, atunci se va împlini cuvîntul care este scris: " Moartea a fost înghititã de biruintã."Unde îti este biruinta, moarte? Unde îti este boldul, moarte? Boldul mortii este pãcatul; si puterea pãcatului este Legea. Dar multumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne dã biruinta prin Dumnul nostru Isus Hristos !. " ( 1 Cor. 15:54-58). Aceasta este o mare victorie!
Lui Dumnezeu trebuie sã-I multumim si pentru succesul zilnic al vietii noastre, care poate fi în business, în familie sau strict personal. Biblia foloseste în acest sens o imagine din arenele romane : " Multumiri fie aduse lui Dumnezeu , care ne poartã totdeauna în carul Lui de biruintã în Hristos , si care rãspînseste printre noi în orice loc mireasma cunostintei Lui ". Adicã succesul vietii tale este ca si cum Isus Hristos te ia în"carul " lui si te plimbã printre coloanele de admiratori care te întîmpinã cu stropi de parfum . Pare o onoare prezidentialã, nu-I asa ? Dar oricît de fantasticã pare la prima vedere , imaginea de mai sus este adevãratã pentru multi dintre noi. Sã-I multumim Lui Dumnezeu pentru aceasta.
Multumirea înaintea Lui Dumnezeu trebuie sa fie adusã pentru cã ne-a ridicat la standardul de viatã divin pe care lumea nu-l poate oferii.O viatã nouã care se continuã în vesnicie. Aceasta dupã ce am fost achitati de pedeapsa pãcatelor noastre prin Jertfa Fiului Sãu , Isus Hristos. Biblia foloseste cuvinte extraordinar de încurajatoare cum ar fi " strãmutat ", adicã transferat, " izbãvit", adicã salvat, "rãscumpãrare", adicã s-a plãtit un pret pentru noi si " vrednicit " , adicã adus la un anume standard sau calificare. Notati felul cum Biblia vorbeste despre acest subiect :" multumind Tatãlui , care va învrednicit sã aveti parte de mostenirea sfintilor , în luminã. El ne-a izbãvit de sub puterea întunerecului , si ne-a strãmutat în Impãrãtia Fiului dragostei Lui, în care avem rãscumpãrarea, prin sîngele Lui iertarea pãcatetelor ".(Col.1: 12-14).
Sînt oameni care nu multumesc Lui Dumnezeu, nici nu cred cã Dumnezeu le-a oferit vre-un beneficiu. Biblia ne învatã cã acest fel de parsoane merg din rãu în mai rãu. Notati cuvintele grave pe care Biblia le adreseaza acestui fel de oameni:" fiincã, macar cã au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslãvit ca Dumnezeu , nici nu I-au multumit; ci s-au dedat la gînduri desarte, si inima lor fãrã pricepere s-a întunecat "(Romani 1:21).
Cred cã este momentul sã devenim oameni cu mintea luminatã si sã-I multumim Lui Dumnezeu " pentru toate lucrurile ". Biblia ne învatã ca nimic " nu este de lepãdat " dacã se ia cu multumire. Adicã Dumnezeu poate sã aducã beneficiu omului din orice lucru dacã el rãspunde divinitãtii cu multumire.

Niciun comentariu: